Äijänsuon alueen uudistus virallisesti liikkeelle

Lukon remonttitoiveiden lisäksi katsellaan myös uimahallin jatkokehitystä.

| Päivitetty

Äijänsuon jäähallin kehittäminen on keskiössä, kun koko Äijänsuon urheilukeskusta koskeva kaavauudistus käynnistetään. Samalla tarkastellaan myös käytöstä poistuvaa uimahallia.

Koko Äijänsuon urheilukeskuksen aluetta koskeva asemakaavamuutos käynnistyy. Kaavan muutostyön ryhtymisestä päätti kaupunginhallituksen kaavoitusjaosto. Aloitteellisena asiassa on ollut Rauman Lukko, joka tavoittelee Äijänsuon jäähallin uudistamista. Suunnittelupöydällä on ratkaisu, jossa jäähallin jalkapallokentän puoleinen sivu remontoitaisiin uusiksi (LS 29.8.).

Tavoitteekseen Lukko on ilmoittanut sen, että tapahtuma- ja jääurheiluolosuhteet ovat edelleen korkealaatuiset 2030-luvulla.

Kaavoitusjaoston päättämä kaava-alue kattaa koko Äijänsuon eli uimahallin, talviharjoitteluhallin, harjoitusjäähallin, jäähallin, jalkapallostadionin sekä pysäköintipaikkojen kokonaisuuden.

Kaavatyön tulevaa sisältöä ei ole kuitenkaan vielä täsmällisesti määritelty tässä vaiheessa, kun kaavauudistus on vasta päätetty panna vireille.

Mahdollisia muutoksia kaavassa voisi tulla rakennusoikeuksiin ja rakennusaloihin sekä pysäköinti- ja liikennejärjestelyihin.

Kaavatyön yhteydessä tarkastellaan myös uimahallin alueen jatkokehitysnäkymiä. Uimahalli jää pois käytöstä, kun Karin kampuksen uusi uimahalli valmistuu nykyisen uimahallin naapuriin.

Äijänsuon alueen kaavamuutoksen käynnistämisestä ja kustannuksista neuvotellaan vielä erikseen kaupungin ja alueen toimijoiden välillä, päätti kaavoitusjaosto.

Paloasemakin tarkastelussa

Äijänsuon välittömässä läheisyydessä on jo ennestään vireillä toinenkin kaavamuutos. Se koskee Sahankatua ja uudistiloihin muuttoa tekevän paloaseman jatkokäyttöä.

Kaavoitusjaosto otti Sahankadun tilanteeseen kantaa antamalla vastauksensa Niklas Vähä-Ettalan (kesk.) valtuustoaloitteeseen. Aloite korosti Karin kampuksen ja Äijänsuon välisen alueen merkitystä.

Valtuustoaloitteessa esitettiin, että Sahankadun kaavaprosessiin otetaan kaupunkilaiset mukaan jo suunnittelun alkuvaiheessa ja luodaan Raumalle toimiva malli kaupunkilaisten ja kaavoittajan vuoropuhelulle.

Kaavoitusjaosto vastasi, että Sahankadun kaavamuutos on vireillä, mutta ei vielä kiireellisimpien joukossa. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa ei ole vielä laadittu. Suunnitelmassa esitetään miten osallistuminen ja vuorovaikutus sekä kaavan vaikutusten arviointi järjestetään.

Kaavoitusjaoston mukaan Sahankadun kaavamuutoksessa tullaan selvittämään alueelle sopivaa kaupunkirakenteen täydentämistä sekä liikenneratkaisuja, joista erityisen tärkeä on yhteys Karin kampuksen ja Äijänsuon välillä.

Kaavoitusjaosto näki, että Raumalla vuoropuhelu kaavanlaatijan ja osallisten välillä on järjestetty maankäyttö- ja rakennuslain mukaisella tavalla. Tarvetta uudelle mallille ei nähty, koska nykyinen malli sisältää kaavanlaatijan ja osallisten välisen vuoropuhelun.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut