Aurora Botnia lasketaan veteen Rauman telakalla tänään – linkki livelähetykseen tässä jutussa, Länsi-Suomi paikalla

Kuva on Aurora Botnian helmikuisesta kölinlaskutilaisuudesta. Tänään Vaasa–Uumaja-välille rakennettava alus lasketaan veteen Rauma Marine Constructionsin telakalla Raumalla. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Rauma Marine Constructionsilla (RMC) on tänään juhlallinen päivä, kun Aurora Botnia -alus saa vettä alleen. Rauman telakalla Vaasan ja Uumajan väliseen liikenteeseen rakennetun matkustaja-autolautan vesillelasku tapahtuu tänään kolmelta iltapäivällä.

Laivan on tilannut Kvarken Link. Sen ja varustamo Wasalinen omistavat puoliksi Vaasan ja Uumajan kaupungit, ja niillä on myös yhteinen satamayhtiö.

Rakentaminen käynnistyi vuosi sitten syyskuussa, ja liikenteessä laivan on tarkoitus olla jo kevätkesällä 2021.

– Meillä on aika suuret odotukset uuden laivan suhteen. Tosi ylpeä olen, että se voidaan rakentaa Suomessa ja Rauman telakalla, jonka meriitit matkustaja-autolautoista ovat hyvät, Wasalinen toimitusjohtaja Peter Ståhlberg sanoi helmikuussa.

Vesillelaskuseremoniaa voi seurata suorana RMC:n livelähetyksessä täällä klo 15 alkaen.

(Länsi-Suomi on paikalla vesillelaskutilaisuudessa ja uutisoi aiheesta verkossa vielä tänään.)

Juttu on nyt luettavissa täällä: https://ls24.fi/uutiset/laiva-paasi-vihdoin-omaan-elementtiinsa-ja-silla-voi-olla-iso-henkinen-merkitys-nyt-rauma-voi-olla-se-joka-viestii-koko-suomelle-etta-elama-jatkuu

Lisää aiheesta

Matkustaja-autolautan rakentaminen Rauman telakalla jatkuu poikkeustilasta huolimatta – vesillelasku syksyllä

Rauman telakalla juhlan aika – Vaasa–Uumaja-aluksen rakentaminen käynnistyi