Katso video: vesi pulppusi valtoimenaan keskellä Raumaa – Rauman Vesi päivitti löytöpaikan, kaivanto laajenee ja liikenne on kokonaan kiertotiellä

Liikenne on suljettu toiseen kulkusuuntaan vuotopaikan lähettyvillä. Vesikin voi olla värjäytynyttä keskustan alueella. Video näyttää vuodon seuraukset.

| Päivitetty

Rauman Karjalankadulla havaittiin myöhään sunnuntai-iltana vesijohtovuoto. Länsi-Suomi kertoi vuodosta tuoreeltaan sunnuntaina: 

Karjalankadulla tulvii Raumalla – vesiputki vuotaa kadulle

Rauman Vesi on jakanut sunnuntain ja maanantain välisenä yönä puoli kolmen jälkeen aihetta koskevan tiedotteen.

Tiedotteen mukaan vuodon paikka saatiin selvitettyä ja vesijohto venttiilijärjestelyin suljettua alkuyöhön mennessä. Korjaustöihin ryhdyttiin välittömästi.

Töistä aiheutuu maanantain aikana liikennehaittaa.

Karjalankadun liikenne toiseen suuntaan poikki

Maanantaiaamuna ennen yhdeksää Rauman Vesi tiedotti asiasta uudestaan ja kertoi, että vuoto onkin alkuperäisestä kaivuukohdasta noin 4–6 metriä lännen suuntaan.

Tämä tarkoittaa, että alkuperäistä kaivantoa on jouduttu laajentamaan lännen eli Luoteisväylän suuntaan. Nyt myös Citymarketin ja Kontion risteyksestä Karjalankadun suuntaan poistuminen on jouduttu katkaisemaan.

Alueen koko liikenne kulkee nyt käytännössä Porintien, Karjalankadun ja Tallikedonkadun yhdistävän liikenneympyrän kautta.

Käytännössä Karjalankadun liikenne kulkusuunnassa liikenneympyrältä Citymarketiin päin on suljettuna liikenneympyrän ja Nortamonkadun väliseltä alueelta. Toinen kulkusuunta on normaalisti käytössä, mutta Rauman Vesi kehottaa noudattamaan varovaisuutta.

Aamuliikenteen pitäisi kulkea tiistaina normaalisti

Korjaustöiden vuoksi osasta Karjalankadulla sijaitsevista liikekiinteistöistä on jouduttu katkaisemaan vedenjakelu. Töitä tehdään, kunnes vedenjakelu saadaan palautettua, Rauman Vesi lupaa.

Rauman Vesi päivitti myös arviotaan siitä, milloin putki saadaan korjattua.

– Mikäli ei paikalla löydy maan alta uusia yllätyksiä, vuotava vesijohtoputki saataneen korjattua tänään maanantaina normaalin työajan puitteissa ja sen jälkeen kaivanto täytettyä illan aikana. Tällöin huominen aamuliikenne pääsee kulkemaan paikalla normaalisti, Rauman Veden aamuisessa tiedotteessa kerrotaan.

Tavoitimme myös kunnossapitomestari Samuli Loutin: Karjalankadun putkirikko oli jo kolmas kahden viikon sisään, mutta vuositasolla syytä huoleen ei ole: "Tässä tulee vielä hiki..."

Vesi voi olla värjääntynyttä

Rauman Vesi kertoo lisäksi, että keskusta-alueella voi vuodon seurauksena esiintyä värjääntynyttä vettä.

– Värjääntyminen on vaaratonta ja asukkaat saavat kiinteistönsä vesijohdon puhtaaksi juoksuttamalla vettä kohtuullisen ajan kunnes vesi on kirkasta, tiedotteessa kerrotaan.

Katso alta video veden tulvimisesta sunnuntai-iltana. Video: Jussi-Pekka Peltola

Juttua ja otsikkoa päivitetty kauttaaltaan uuden tiedotteen tiedoilla 8.57.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut