Koronaviivästyksen pituus selvisi: RMC luovuttaa Wasalinen lautan kesäkuussa

Aurora Botnian rakennustyöt Rauman telakalla ovat loppuvarustelu- ja käyttöönottovaiheessa. Kuva: Wasaline

Koronapandemia on viivästyttänyt monia projekteja. Raumalainen laivanrakennus ei välttynyt ilmiöltä. RMC ja Wasaline tiedottivat, että Aurora Botnia luovutetaan kesäkuussa. Aluksen oli määrä aloittaa liikennöinti toukokuussa.

- Yli vuoden jatkunut pandemia on viivästyttänyt muun muassa päälaitetoimituksia. Kesäkuun luovutuksella pystymme varmistamaan, että aluksen viimeistely- ja käyttöönottotöissä toimivien työntekijöiden määrä voidaan pitää turvallisissa rajoissa, kertoo RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

- Olemme yhdessä keskustellen sopineet uudesta aikataulusta ja todenneet, että on ensiarvoisen tärkeää saada alus valmiiksi mahdollisimman koronaturvallisesti. Maailmanlaajuisesti haastavan tilanteen huomioiden uusi aikataulu on meille sopiva, komppaa Wasalinen toimitusjohtaja Peter Ståhlberg tiedotteessa.

Wasalinen nykyinen laiva Wasa Express jatkaa Vaasa-Uumaja-reitillä kunnes uusi valmistuu. 40 vuotta sitten Helsingin telakalta valmistunut Wasa Express on myyty UME Shippingille. Wasa Express seilaa Punaiselle merelle, kun Aurora Botnia valmistuu.