Kristiina Salonen: Rauman tuorein laivatilaus vahvistaa Rauman ja Suomen asemaa

Raumalaisen kansanedustaja Kristiina Salosen (sd.) mukaan meriklusterilla on mahdollisuus kaksinkertaistaa kokonsa Suomessa.

Raumalainen kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) onnittelee Rauma Marine Constructions -yhtiötä aiesopimuksesta australialaisen TT Line Companyn kanssa.

– Onnittelut RMC:lle hyvin tehdystä työstä! Tämä vahvistaisi RMC:n asemaa kansainvälisessä bisneksessä ja se olisi samalla eduksi niin Suomelle kuin Rauman seudullekin, Salonen toteaa tiedotteessaan.

Länsi-Suomi uutisoi torstaina RMC:n ja TT Line Companyn aiesopimuksesta kahden matkustaja-autolautan rakentamisesta Rauman telakalla.

Salosen mukaan Rauma on hyvä esimerkki meriklusterin kasvusta Suomessa. Kansanedustaja toteaa, että Suomella on mahdollisuus jopa kaksinkertaistaa merialan koko.

– Jo nykyisellään klusteri työllistää noin 50 000 ihmistä ja sen vuosiliikevaihto on noin 13 miljardia euroa. Alan kasvu ja kehitys on siten tärkeää myös kansantaloudelle. RMC näyttää siitä hyvää esimerkkiä, Eduskunnan Meriryhmän puheenjohtaja Salonen sanoo.

Valtioneuvosto nimesi helmikuussa meripolitiikan ohjausryhmän, jonka tarkoituksena on kehittää meripolitiikasta selkeä vahvuusalue. Suomeen laaditaan meripolitiikan toimenpideohjelma, jonka on määrä valmistua vuoden 2021 alkupuolella.

– Suomella on nyt erinomainen mahdollisuus profiloitua meripolitiikan globaalina vaikuttajana ja olla tuottamassa ratkaisuja siihen, miten meriluonnonvarojen käytöstä saadaan kestävää ja miten merilogistiikka on myös tulevaisuudessa turvallista ja ympäristövastuullista, Salonen sanoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut