Punkalaitumella ojaan ajautuneen bussin kyydissä oli Lukon ringette B: "Jokainen pääsi yöllä vielä kotiin"

Joukkue oli palaamassa Lahdesta Raumalle voitokkaan ottelun jälkeen. Kukaan ei loukkaantunut vakavasti.

| Päivitetty

Punkalaitumella sunnuntai-iltana Kakkostiellä sohjossa ojaan kyljelleen ajautuneen, urheilujoukkuetta kuljettaneen linja-auton kyydissä oli Lukon ringeten B-tyttöjen joukkue. Asian vahvistaa Länsi-Suomelle Juniorilukko ry:n seurapäällikkö Antti Saarinen.

– Bussi oli ajautunut pois tieltä huonossa kelissä. Siitä eteenpäin kaikki toimi hyvin: ambulanssit tarkistivat jokaisen bussissa olleen paikan päällä, ja sitten kaikki pääsivät lainabussiin, jolla matkaa lähdettiin jatkamaan, kertoo Saarinen.

Bussin kyydissä oli 16 alaikäistä ja kuusi aikuista.

Lukko oli palaamassa Lahdesta, jossa se kävi kukistamassa Lahti Ringeten maalein 3–7.

Onnettomuus tapahtui hieman iltayhdeksän jälkeen. Tie oli onnettomuuden vuoksi suljettu liikenteeltä muutaman tunnin ajan.

Debriefing ja kriisiapua tarjolla

Lainabussin reitti Raumalle kulki Porin kautta, sillä lievästi loukkaantuneet kävivät vielä tarkastuksissa Satasairaalassa.

– Jokainen pääsi yöllä vielä kotiin, Antti Saarinen sanoo.

Juniorilukko huolehtii myös onnettomuuden asianmukaisesta jälkihoidosta.

– Jokaiselle on järjestetty mahdollisuus hakea kriisiapua henkilökohtaisesti, ja lisäksi koko joukkueelle järjestetään yhteinen debriefing- eli purkutilaisuus.

Pelästyminen vaihtui huojentumiseen

Saarisen mukaan osalliset olivat tapahtuman jälkeen varsin pelästyneitä, mutta huojennusta tarjosi jo se, että kukaan ei joutunut lähtemään eri reittiä hoitoon vakavampien vammojen vuoksi. Matkaa jatkettiin yhdessä.

Nyt joukkueella on edessä pieni joulutauko. Alkuviikolla pitäisi Saarisen mukaan olla parit harjoitukset, mutta varusteet ovat nyt "jossain": ne jäivät ojaan kaatuneeseen bussiin.

– Tärkeintä on, että joukkue ehtii kokoontua vielä ennen joulua ja saadaan asia keskusteltua. Ryhmä saa istua alas ja tavata toisensa, ettei jäädä tästä vain suoraan tauolle, Saarinen toteaa.

B-poikien tapauksesta neljä vuotta

Voi siis sanoa, että tapahtuneesta selvittiin säikähdyksellä.

Näin kävi myös neljä vuotta sitten marraskuussa 2018, kun Lukon B-poikien jääkiekkojoukkueen bussi ajautui vastaantulevien kaistan kautta ojaan:

Valmentajakaksikko otti ohjat käsiinsä, kun bussillinen junioreita ajautui väärälle kaistalle – "Olisi voinut käydä paljon hullumminkin"

Lukko voitti B-tyttöjen ringeten SM-karsintasarjan vakuuttavaan tyyliin: 14 ottelusta irtosi 12 voittoa ja 25 sarjapistettä.

Varsinaisen SM-sarjan Lukko on aloittanut kahdella voitolla.

Uutista päivitetty kauttaaltaan 9.35 Antti Saarisen haastattelun perusteella.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut