"Me selvisimme!" Tapio Lehtisen miehistö on nyt maailman toisella laidalla Ocean Globe Race -purjehduksessa – katso upea koostevideo matkan varrelta

Muiden muassa miehistöön kuuluvalla raumalaisella Mauri De Meulderilla on nyt edessä joulunvietto Oseaniassa.

| Päivitetty

Tapio Lehtinen oli etäyhteyden välityksellä paikalla, kun Rauman kaupunki julkisti kesällä markkinointiyhteistyösopimuksen kipparin Ocean Globe Race -urakan kanssa. Lehtinen kutsui miehistöönsä muun muassa raumalaisen Mauri De Meulderin (oikealla). Kuva: Juha Sinisalo

Raumalaistaustaisen Tapio Lehtisen kipparoima Galiana on saapunut Aucklandin satamaan Ocean Globe Race -maailmanympäripurjehduksessa.

Lehtisen miehistö saapui Uuteen-Seelantiin maanantaina 18. joulukuuta.

– Viimeinen maili erittäin kevyellä tuulella virtaa vasten tuntui lähes yhtä pitkältä kuin edelliset tuhat mailia. Mutta me selvisimme! Tapio Lehtisen Facebook-sivulla (Tapio Lehtinen Sailing) raportoitiin.

Ocean Globe Racen nettisivuilla Lehtinen taas kuvaili miehistönsä suoritusta mahtavaksi.

– Purjehduksen oli tarkoituskin olla kovaa, ja ajoittain se olikin, mutta ei niin kovaa kuin odotimme.

Suomalaismiehistö kävi erittäin kovaa kisaa australialaisalus Outlawin kanssa ja saapui satamaan vain 2,5 tuntia sen perässä.

Galiana WithSecure on kahden etapin jälkeen kisassa purjehdusajan perusteella kymmenentenä ja IRC-tasoituksen jälkeen kuudentena.

– Kilpaileminen on joskus turhauttavaa, koska tuuli ei tee kanssasi yhteistyötä tai tulkitsee sään vääriin, kuten teimme pari kertaa, Lehtinen sanoi.

Muiden muassa miehistöön kuuluvalla raumalaisella Mauri De Meulderilla on nyt edessä joulunvietto Oseaniassa.

Ocean Globe Race koostuu neljästä etapista.

Purjehdus starttasi syyskuussa Southamptoninsta Englannista. Ensimmäisen, noin 12 500 kilometrin mittaisen etapin päätöspiste oli Cape Town Etelä-Afrikassa.

Toinen, reilun 11 600 kilometrin mittainen etappi päättyi Aucklandiin, jonne kaikkien alusten on tarkoitus saapua vielä ennen joulua.

Kolmas, noin 8 000 kilometrin mittainen etappi alkaa 14. tammikuuta. Sen päätepiste on Punta del Este Uruguayssa.

Viimeinen etappi kulkee Etelä-Amerikan rannikolta takaisin Southamptoniin. Koko urakan on tarkoitus olla ohi huhtikuussa 2024.

Tapio Lehtisen miehistöön kuuluva Ville Norra, "tuo valtamerten Sibelius", kirjoitti Galianan kokemukset kakkoslegiltä lauluksi.

Juttua muokattu 20.12. klo 12.58. Lisätty Tapio Lehtisen kommentit. 

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut