Mies puukotti toista Raumalla illanvieton päätteeksi – sai syytteen tapon yrityksestä

Sinisaaressa tapahtunutta puukotusta käsitellään oikeudessa vielä tässä kuussa.

| Päivitetty

Sinisaaressa lokakuussa tapahtuneesta puukotuksesta on nostettu syyte. Vuonna 1982 syntynyttä raumalaismiestä syytetään tapon yrityksestä, ja oikeutta istutaan Satakunnan käräjäoikeuden Rauman istuntopaikalla 22. tammikuuta.

Mies sai puukosta yksityisasunnossa Sinisaaressa – poliisi tutkii tapon yrityksenä

Mies on ollut vangittuna lokakuusta lähtien. Vangitsemisen myötä oikeus asetti syytteen nostamiselle takarajan, joka oli maanantaina. Syyte nostettiin määräajassa.

Poliisi kertoi Länsi-Suomelle lokakuussa, että kyseessä on ollut yhteinen illanvietto, jonka aikana toisen miehen epäillään lyöneen toista miestä teräaseella useita kertoja ylävartaloon. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hiltula kertoi alkoholilla olleen osuutta asiaan.

Asunnossa oli useampia ihmisiä tapahtumahetkellä, ja epäiltyjäkin oli aluksi useampi. Tutkinnan myötä selvisi kuitenkin, että teossa on vain yksi epäilty.

Tutkinnanjohtajalta uutta tietoa Raumalla tapahtuneesta tapon yrityksestä

Syyttäjä: tapahtumista selkeähkö käsitys

Tapauksen syyttäjänä toimiva Ville Niiniviita kommentoi asiaa tässä vaiheessa lyhyesti, sillä syytteen sisältö tai rangaistusvaatimukset eivät ole julkisia ennen kuin syyte luetaan oikeudessa.

– Omasta puolestani arvioisin, että olennaisesta tapahtumainkulusta on esitutkinnassa saatu selkeähkö käsitys. Mitään yksityiskohtia en avaa tässä vaiheessa sen enemmälti muutoin kuin toteamalla, että kyse on tosiaan epäillystä puukotuksesta yksityisasunnossa, kuten on jo aikaisemmin uutisoitukin, Niiniviita kirjoittaa sähköpostivastauksessaan.

Miehellä ei ainakaan Satakunnan käräjäoikeudesta saatavien tietojen perusteella ole aiempaa rikostaustaa.

Taposta määrätään rikoslain mukaan rangaistukseksi 8–12 vuotta vankeutta. Yrityskin on rangaistava, ja teon jäädessä yrityksen asteelle maksimirangaistus on kolme neljäsosaa varsinaisen rikoksen maksimirangaistuksesta, tapon yrityksessä siis yhdeksän vuotta.

Länsi-Suomi jatkaa tapauksen seuraamista.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut