Missä Lea on? Maaliskuussa kotoaan Eurajoelta kadonneen naisen löytämiseksi tehdään hartiavoimin töitä, vakuuttaa poliisi – "Kyllä se on meilläkin tiedossa, että teorioita on monenlaisia"

Etsintöjä on tehty ja vinkkejä tarkistettu, mutta mitään ratkaisevaa ei ole tullut eteen. Lea Leikarin löytäminen on Rauman poliisiaseman rikostutkinnan ykkösprioriteetti.

Torstaina 11. maaliskuuta puoli kahdeksan aikaan illalla Lea Leikari nähtiin kotonaan Eurajoen Sydänmaissa toistaiseksi viimeisen kerran. Sitten hän katosi.

Teknisesti havaittavia elon merkkejä ei sittemmin ole ilmaantunut: matkapuhelinta ei ole käytetty, pankkitilillä ei näy rahaliikennettä.

Poliisin viimeisimmässä tiedotteessa todetaan suoraan, ettei poliisin tutkinnassa "ole tullut esiin mitään muutakaan sellaista seikkaa, minkä perusteella Leikarin voisi olettaa olevan elossa". On syytä epäillä, että 60-vuotias Leikari on joutunut henkirikoksen uhriksi.

Lue aiempi juttu: Maaliskuussa Eurajoelta kadonnut Lea Leikari on edelleen kateissa – poliisi epäilee henkirikosta

Prioriteettilistan kärkipäässä

Tapauksen tutkinnanjohtaja, Rauman poliisiaseman rikoskomisario Kimmo Hiltula ei pysty tutkinnallisista syistä tutkinnan yksityiskohtia juuri avaamaan.

Selvää kuitenkin on, että tapaus on poliisilla aktiivisesti tutkinnassa.

– Kyllä se on prioriteettilistassa ihan ykköstasolla, ja asian eteen tehdään koko ajan töitä, jotta se selviäisi, Hiltula sanoo.

Poliisi on tiedottamisessaan pyytänyt toistuvasti yleisöltä vinkkejä ja havaintoja. Vinkkejä on saatu ja tarkistettukin.

– Mitään ratkaisevaa ei kuitenkaan ole vielä tullut eteen, Hiltula toteaa.

Etsintöjä tehty useampaan otteeseen

Vaikka Lea Leikarin epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi, vedenpitäviä todisteita siitä ei ole. Leikaria kun ei ole löydetty, sen paremmin elävänä kuin kuolleenakaan.

Etsitty kyllä on.

– Kilometrin säteeltä hänen kotiympäristöstään häntä on haettu useampaan otteeseen niin, että mukana on ollut poliisi, poliisikoiria sekä vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa. Lisäksi yksittäisiä alueita myös muualta on tutkittu, Hiltula kertoo.

Myös lähialueiden ihmisiä on pyydetty tutkimaan piharakennuksensa. Sekään ei kuitenkaan ole tuottanut tulosta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Pienikin vinkki voi olla ratkaiseva

Nettipalstat kuhisevat spekulaatioita, tietoa ja huhuja aiheen ympärillä.

– Kyllä se on meilläkin tiedossa, että teorioita on monenlaisia. Se on ihan ymmärrettävää, että ihmiset alkavat miettiä erilaisia vaihtoehtoja, Hiltula toteaa.

Spekulaatioihin Hiltula ei kuitenkaan lähde ottamaan kantaa. Sen hän myöntää, että kyseessä on poikkeuksellinen tapaus.

– Onhan se epätavallista, että henkilö on edelleen kateissa näin pitkän ajan jälkeen.

Poliisi vakuuttaa tekevänsä kaikkensa Lea Leikarin löytämiseksi. Siinä voidaan edelleen tarvita myös suuren yleisön apua.

– Pyydämme edelleen ilmoittamaan pienimmätkin tiedot ja havainnot meille. Joku pienikin asia voi olla meille tärkeä, vaikkei se yksittäisenä asiana itsestä sellaiselta tuntuisikaan, Hiltula muistuttaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut