Muistatko Rauman seudun suurituloisimpia viime vuodelta? Keskiviikkona vietetään taas veropäivää – LS seuraa verkossa

Verouutisointi käynnistyy verkossa heti aamukahdeksan jälkeen. LS tarjoaa niin listat kuin tuntemattomampien nimien taustoituksetkin.

Keskiviikkona 8.11. vietetään niin sanottua vuosittaista veropäivää, kun julkiset verotiedot vuodelta 2022 julkistetaan.

Tiedot tunnettujen suomalaisten tuloista valtaavat monien medioiden otsikot.

Länsi-Suomi tarkastelee paikallismediana asiaa paikallisella tasolla ja kertoo Rauman seudun ja Satakunnan suurituloisimmista verkossa tuoreeltaan myös tänä vuonna.

Vuosi sitten julkistettujen vuoden 2021 verotietojen perusteella Satakunnan suurituloisimpien kärkipaikkaa piti Pekka Paasikivi 4,84 miljoonan euron kokonaistuloilla. Hanayhtiö Oraksen perustajasukuun kuuluvista Paasikivistä kärkikymmenikköön mahtuivat myös Jari ja Jukka.

Paasikivet ovat listalta tuttuja nimiä monelta vuodelta. Viime vuoden yllättäjiin lukeutui toiselle sijalle noussut Leena Tuomikoski, joka tienasi 3,95 miljoonaa euroa.

Tuomikosken tuloja selitti yrityskauppa: hän myi valtaosan Finnchain-yrityksen omistuksestaan ruotsalaiselle Addtechille.

– Yksinkertaisesti ei ollut näköpiirissä jatkajaa toiminnalle. Minulla on yksi lapsi, joka opiskelee yliopistossa ja on kiinnostunut muista asioista, Tuomikoski kertoi yrityskaupan taustoja Länsi-Suomen haastattelussa.

Uutisia verkossa heti aamusta alkaen

Myös tänä vuonna Länsi-Suomi tarjoaa lukijoilleen listauksia niin koko Satakunnan tulokärjestä kuin myös eri alojen vaikuttajista: kulttuuriväestä, poliitikoista, urheilijoista ja niin edelleen.

Uutisointi aiheesta alkaa verkossa heti aamulla kahdeksan jälkeen.

Länsi-Suomi taustoittaa ja haastattelee mahdollisuuksien mukaan myös uudet ja yllättävät nimet listoilta.

Kaikki Länsi-Suomen veropäiväjutut tulevat löytymään koostetusti vero2023-tunnisteen takaa tältä sivulta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut