Oikeus antoi tuomionsa kolmen nuoren loukkaantumiseen johtaneesta ulosajosta Raumalla: "On suorastaan ihme, että kaikki autossa olevat henkilöt ovat selvinneet ulosajosta hengissä"

Vuonna 2003 syntyneen euralaismiehen katsottiin syyllistyneen kaikkiin niihin rikoksiin, joista hänelle vaadittiin rangaistusta.

Kolmen nuoren vakavaan loukkaantumiseen johtaneesta ulosajosta on julistettu tuomio Satakunnan käräjäoikeudessa torstaina. Kerroimme syytteistä jo niiden lukemisen jälkeen: Rauman syyskuinen raju ulosajo käräjillä: kuski oli 1,5 promillen humalassa, kun auto törmäsi yli 100 kilometrin tuntivauhdilla kiveen ja sinkoutui kahdeksan metrin korkeuteen – kyydissä olleille aiheutui vakavat vammat

Oikeus katsoi vuonna 2003 syntyneen euralaismiehen syyllistyneen kaikkeen siihen, mistä hänelle vaadittiin rangaistusta: kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, törkeään rattijuopumukseen, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kahteen törkeään vammantuottamukseen.

Syyttäjän mukaan nuorukainen oli 1,5 promillen humalassa tapahtuma-aikaan, ja auto törmäsi ulosajossa kovalla vauhdilla kiveen.

Uutisoimme tapahtuneesta tuoreeltaan syyskuussa: Kolme nuorta loukkaantui vakavasti kolarissa Raumalla

Oikeus piti selviämistä ihmeenä

Oikeuden perustelut tuomiolle ovat varsin lyhyet, sillä mies on tunnustanut kaikki tekonsa, ja kirjallinen todistelu on tukenut tunnustamista.

Oikeuden mukaan teoista vakavin on törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Jo siitä yksinään on tuomittava usean kuukauden vankeusrangaistus, kun lisäksi otetaan huomioon se, että ajo on tapahtunut alkoholin vaikutuksen alaisena ja että niin kahdelle kyytiläiselle kuin kuljettajalle itselleen on aiheutunut vakavia vammoja.

– On suorastaan ihme, että kaikki autossa olevat henkilöt ovat selvinneet ulosajosta hengissä, oikeus toteaa tuomiossaan.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen ja 40 päiväsakkoon. Hänen ensikertalaisuutensa vuoksi vankeusrangaistus voidaan tuomita ehdollisena.

Lisäksi hänet määrättiin korvaamaan auton omistaneelle yritykselle sen romuttamisesta 3500 euroa ja vakuutusyhtiölle reilut 4700 euroa.

Samassa jutussa tuomittiin toinen vuonna 2003 syntynyt mies, joka luovutti kyseisen ajoneuvon juopuneelle kuljettajalle. Hän sai 25 päiväsakon rangaistuksen.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut