Rami Aarikka väistyy toimitusjohtajan pallilta – Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan pomoksi mies isoista ympyröistä

Lauri Sipposesta (vas.) saadaan Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalle "ihmisläheinen ja energinen johtaja", kuvailee hallituksen puheenjohtaja ja perustajaosakas Totti Salko. Kuva: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan brändi on henkilöitynyt käytännössä 25 vuoden ajan toimitusjohtajana toimineeseen Rami Aarikkaan. Nyt Aarikka väistyy toimitusjohtajan tehtävistä ja keskittyy jatkossa hallitustyöskentelyyn, selviää juomatehtaan tiedotteesta.

Uudeksi toimitusjohtajaksi hyppää Lauri Sipponen. Hän on toiminut viimeisimmäksi VR Groupin toimitusjohtajana 2021–2022. Vuosina 2010–2019 hän puolestaan johti toimitusjohtajan ominaisuudessa Lidl Suomea.

Hänet on nimitetty tehtaan johtoon marraskuun alusta lähtien.

– Olen innoissani, että saamme näin kokeneen, ammattitaitoisen ja inhimillisestä otteestaan tunnetun liiketoimintajohtajan luotsaamaan Wirvoitusjuomatehdasta. Haluan kiittää Rami Aarikkaa pitkästä ja erittäin menestyksekkäästä työstä yhtiön johdossa. Olen iloinen, että Sipponen hyppää vastuuseen juuri nyt, kun lähdemme hakemaan yritykselle kiihtyvää kasvua lähivuosina, kuvailee tiedotteessa Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan hallituksen puheenjohtaja ja perustajaosakas Totti Salko.

Sipponen on toiminut Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan hallituksen jäsenenä vuodesta 2020. Niinpä hän tuntee yhtiön. Lisäksi hän on "osaava liiketoiminnan kehittäjä" sekä "ihmisläheinen ja energinen johtaja", Salko kuvailee.

Rami Aarikka puolestaan kertoo tiedotteessa tunteneensa Sipposen jo 2000-luvun alusta lähtien. Aarikka kertoo ehdottaneensa itse toimitusjohtajavaihdosta, ja yhteisymmärrys hallituksessa löytyi nopeasti.

– Tulen antamaan kaiken tarvittavan tukeni Laurille ja mahtavalle henkilökunnallemme uudessa tilanteessa, Aarikka sanoo.

Sipponen itse luonnehtii yhtiön asioiden olevan korkealla tasolla: brändi, talous, tuotannon ja tuotteiden laatu ovat kaikki kohdillaan.

Itse uskon vahvasti, että tämä pitkäjänteisesti rakennettu vahva pohja ja yhtiön erittäin taitava, kokenut ja motivoitunut johto ja henkilöstö mahdollistavat yhtiön kehittämisen ja kasvattamisen edelleen. Astun tehtävään erittäin innostuneena ja motivoituneena, Lauri Sipponen toteaa.

Länsi-Suomi oli paikalla yhtiön tiedotustilaisuudessa, jossa muutoksesta kerrottiin. LS haastatteli itse Sipposta ja Aarikkaa. Juttu on luettavissa täällä (tilaajille):

”Suomen halutuin johtaja” Rami Aarikan tilalle – "Olen varma miehestä, kun paikalleni häntä ehdotin"

Lisää aiheesta

Vain tilaajille ”Suomen halutuin johtaja” Rami Aarikan tilalle – "Olen varma miehestä, kun paikalleni häntä ehdotin"

Vain tilaajille Merikoulun opeilla kehutuksi brändin rakentajaksi – Rami Aarikka on jo 20 vuoden ajan kulkenut joka päivä ja joka paikassa Kukko-paita päällään