Rauman kampuksen tilanteesta puhuttiin heti ensimmäisessä muutosneuvottelussa, "koska se on iso asia" – päätökset häämöttänevät ensi vuoden alkupuolella

Turun yliopisto käynnisti muutosneuvottelut torstaina. LS kysyi rehtori Jukka Kolalta ja pääluottamusmies Antti Pajalalta, mitä ensimmäisessä tapaamisessa puhuttiin.

Turun yliopiston muutosneuvottelut käynnistyivät torstaina iltapäivällä ensimmäisen tapaamisen myötä. Länsi-Suomi kysyi rehtori Jukka Kolalta sekä JUKO ry:n pääluottamusmieheltä, yliopistonlehtori Antti Pajalalta tapaamisen kulusta ja neuvottelujen seuraavista askeleista.

Rehtori Kolan mukaan neuvotteluissa vallitsi hyvä ja asiallinen henki. 

– Ensimmäisessä kokouksessa keskusteltiin ja sovittiin neuvotteluprosessin etenemisestä ja aikatauluista. Varsinaisten asioiden suhteen ei päätetty vielä mitään, Kola kertoo sähköpostivastauksessaan.

Antti Pajala sanoo, että neuvottelualoitteessa esitettyjä asioita käydään läpi loppusyksyn ajan. Hän uskoo varsinaisen yliopiston hallitukselle tehtävän muutosehdotuksen valmistuvan ensi vuoden puolella, kenties tammikuussa.

Viralliset neuvottelut kaupungin kanssa vasta edessä

Muutosneuvottelualoitteessa mainitaan lähes kaikki Turun yliopiston tiedekunnat, mutta raumalaisesta näkökulmasta merkittävin maininta on aloitteessa esitetty vaihtoehto Raumalla järjestettävän opettajankoulutuksen siirtämisestä Turkuun ja käsityökasvatuksen tutkinto-ohjelmien lakkauttaminen.

Keskusteltiinko kokouksessa Rauman kampuksen tilanteesta?

– Kyllä siitäkin tietysti keskusteltiin, koska se on iso asia, vastaa Antti Pajala.

Rehtori Jukka Kolalta LS kysyi, miten Turun yliopiston ja Rauman kaupungin väliset neuvottelut ovat edenneet. Kaupunginjohtaja Esko Poikela on kertonut, että kaupunki on valmis maksamaan vuosittaista tukea OKL:n säilymiseksi.

Kola huomauttaa, että kyseessä eivät ole vielä niinkään viralliset neuvottelut, vaan keskustelut.

– Turun yliopiston ja Rauman kaupunginjohtajan kanssa on keskusteltu Rauman kampuksesta, ja luonnollisesti jo ennen tätä syksyäkin, mutta nyt asia ja siihen liittyvät keskustelut ovat ajankohtaistuneet. Viralliset neuvottelut alkavat vasta, kun muutosneuvotteluprosessi etenee omassa aikataulussaan, Jukka Kola muotoilee.

Seuraavaa neuvottelupäivämäärää ei Antti Pajalan mukaan vielä sovittu, mutta se tullee tietoon lähiaikoina.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut