Tapahtumajärjestäjä lupailee kaupunkifestivaali Suomilivelle jatkoa – "Moni vuosikausia kiertänyt artisti totesi, ettei ole koskaan esiintynyt näin hienossa paikassa"

Lipputempauksella haluttiin tuoda tapahtumalle näkyvyyttä.

| Päivitetty

Happoradio päätti Suomilive-festivaalit lauantai-iltana. Lippuja myytiin tapahtumaan noin pari tuhatta.

Viikonloppuna Rauman kattojen yllä järjestetty kaupunkifestivaali Suomilive Wanha Rauma onnistui järjestäjien mukaan hyvin.

Kauppakeskus Potkurin katolla musiikista ja tunnelmasta nautti sekä perjantaina että lauantaina noin pari tuhatta kävijää.

Tapahtumaa järjestävän Tiger Productionin tuottaja Antti Smeds on tyytyväinen kävijämäärään, vaikka paikka olisi vetänyt enemmänkin väkeä.

– Ihmisiä oli ihan ok määrä, vaikka samaan aikaan järjestettiin lähellä Karjurock. Se kertoo, että kaupunkifestivaalit houkuttelevat väkeä.

Lipputempauksella näkyvyyttä

Länsi-Suomi kertoi kesäkuun lopulla (LS 27.6) Suomiliven laskevan pääsylippujensa hintojansa roimasti.

Smeds totesi tuolloin, että kesäfestareiden lipunmyynti on ollut nahkeaa, joten festivaali on päättänyt tempaista kunnolla. Tavoitteena oli saada Potkurin katto täyteen iloista festarikansaa.

Nyt Smeds pitää hintojen laskua hyvänä päätöksenä.

– Emme olisi ikinä saaneet paikalle muuten näin paljon porukkaa. Lippu oli nyt todella halpa, Smeds huomauttaa ja viittaa esimerkiksi kahden päivän lippuun, jonka sai alle 30 eurolla.

Suurin osa kävijöistä ostikin juuri kahden päivän lipun.

Smeds toteaa, etteivät näin halvat hinnat pitkässä juoksussa tule tietenkään kannattamaan. Tempauksella oli tarkoitus tehdä tapahtumaa tunnetuksi kaupunkilaisten keskuudessa.

Tämän perusteella jatkoa on suunnitteilla myös seuraavaksi vuodeksi.

– Kyllä meillä on tarkoitus järjestää tapahtuma Raumalla myös ensi vuonna. Päivää ei ole vielä lyöty lukkoon. Jos meillä ei olisi ollut aikomusta tuoda sitä uudelleen, emme olisi laskeneet lippujen hintoja, vaan peruneet tapahtuman.

Sijoittelua mietittävä uudelleen

Lavalla nähtiin viikonloppuna muun muassa Pete Parkkonen, Anssi Kela, Sexmane, Kake Randelin, Happoradio ja Mariska sekä stand up -koomikot Mika Eirtovaara ja Heikki Vilja.

Suomilive -festivaaleja järjestetään Rauman lisäksi muun muassa Hyvinkäällä, Kemijärvellä ja Pieksämäellä.

Tapahtumajärjestäjä Tiger Production on tarkoituksella vienyt festivaaleja hieman poikkeuksellisiin paikkoihin, kuten juuri Rauman kattojen ylle.

– Moni vuosikausia kiertänyt artisti totesi, ettei ole koskaan esiintynyt näin hienossa paikassa aikaisemmin. Rauma on paikkana täydellinen.

Ensi vuodelle Smeds löytää kuitenkin kehitettävää. Alueen sijoittelua on tarkoitus miettiä uudelleen ajan kanssa.

– Haluaisimme tuoda myös paikalle isompaa tekniikkaa, mutta siinä tulee katon painorajat valitettavasti vastaan, Smeds pohtii.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut