Uutinen lakkautusuhasta sai Rauman OKL:n opiskelijat shokkiin ja kyyneliin kesken pikkujouluristeilyn: "Kukaan ei tiedä, mitä tulee tapahtumaan"

Opiskelijat saivat tiedon Länsi-Suomesta. Ainejärjestö Opekas ry:n puheenjohtaja Annika Lind toivoo Rauman kaupungin lunastavan lupauksensa.

Rauman OKL:ssa opiskelevien opettajaopiskelijoiden ainejärjestö Opekas ry:n puheenjohtaja Annika Lind kertoo, että opiskelijat kuulivat Turun yliopiston suunnitelmista Rauman kampusta koskien Länsi-Suomen perjantaina julkaisemasta uutisesta. Tieto saavutti monta opiskelijaa kesken pikkujouluristeilyn.

– Olemme olleet täysin julkisten tietojen varassa. Tieto itsessään oli meille ääretön shokki. Informaation puute on myös valtava pettymys, sanoo risteilyltä tavoitettu Lind.

Lindin mukaan iloista risteilyä viettäneet opiskelijat istuivat tiedon saatuaan laivalla varsin vakavina, osa jopa itkien.

– Kukaan ei tiedä, mitä tulee tapahtumaan. Kyllä tässä on aikamoinen kaaos päällä, Lind sanoo.

Mahdollinen luokanopettajaohjelmien siirtäminen Raumalta Turkuun ja käsityönopettajan opintojen lakkauttaminen kokonaan tuntuvat Lindistä käsittämättömiltä ratkaisuilta niin suomalaisen opetusalan kuin Rauman seudunkin näkökulmasta.

– Onko tällaiseen ihan oikeasti varaa? Koko opetusala on ahdingossa. Ja mitä Raumalle tapahtuu, jos sadat opiskelijat lähtevät kaupungista?

Rauman kaupungin suuntaan Annika Lind esittääkin vahvan toiveen.

– Toivomme, että kaupunki pitäisi sanansa. Kaupunginjohtaja Esko Poikela on sanonut, että Rauman kaupunki on hereillä ja valmis tekemään kaiken voitavansa. Puhetta on ollut selkeästä tahtotilasta. Nyt on todellakin aika lunastaa ne lupaukset, ja toivommekin erityistä tukea Rauman kaupungilta, Annika Lind linjaa.

Omalta osaltaan Opekas ei vielä tiedä sitäkään, miten opiskelijat voivat neuvotteluihin vaikuttaa.

– Olemme yrittäneet kaivaa kaiken mahdollisen tiedon esiin, mutta esimerkiksi yliopiston hallituksesta emme ole saaneet mitään. Mutta toivottavasti pääsemme mukaan neuvotteluihin. Me olemme valmiita tekemään ihan mitä tahansa, Lind sanoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut