Lukon päävalmentaja Pekka Virta kertoi terveydentilastaan: 27 päivää teholla

Pekka Virta ei ole koronatartunnan vuoksi voinut johtaa Lukon liigajoukkuetta puoleentoista kuukauteen. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Lukon päävalmentaja Pekka Virta on pitkään ollut poissa töistä koronatartunnan vuoksi. Hänen terveydentilaansa on arvuuteltu ja kyselty kovasti.

Tietysti. Monet kantavat huolta miehen tervehtymisestä.

Ja monet myös siitä miten Lukon liigajoukkueen käy kevään pudotuspeleissä ilman päävalmentajaansa. Virran neljän vuoden projekti Lukossa päättyy keväällä.

Odotukset ovat korkealla. Lukko sijoittui toiseksi jo viime kaudella, jolloin pudotuspelit jäivät koronan vuoksi pelaamatta ja mitalit jakamatta. Nyt Lukko johtaa sarjaa.

Urheilutuottajamme Kimmo Mäkeläinen avasi kolumnissaan hienosti miksei Länsi-Suomi ole kertonut Virran tilanteesta:

"Pitää kuitenkin muistaa, että vaikka Pekka Virran työ on mitä suurimmassa määrin julkista, hänen terveysasiansa eivät ole, mikäli hän ei itse niin halua. Lukko ei ole tiedottanut mitään, koska sen asia ei ole niistä tiedottaa".

Tänään tiistaina aamulla Virta julkaisi sosiaalisessa mediassa itsestään kuvan Turun yliopistollisessa keskussairaalassa. Teksti on lyhyt, mutta paljon kertova:

- 27 päivää teholla vaan tänään heräsin osastolta!

27 päivää teholla vaan tänään heräsin osastolta!

Julkaissut Pekka Virta Maanantaina 15. maaliskuuta 2021

Virta kertoi sairaalaan joutumisestaan Facebook-päivityksessä reilu kuukausi sitten.

Virta johti Lukon joukkuetta ottelussa toistaiseksi viimeisen kerran tammikuun lopulla. Siitä lähtien on menty Erik Hämäläisen komennossa.

Monessa jutussa pelaajat ovat kertoneet odottavansa Virran paluuta, koska hän on suuri hahmo tämän joukkueen "tarinassa". Lukon tuloskuntoon Virran poissaolo ei kuitenkaan ole vaikuttanut negatiivisesti. Raumalaisjoukkue on napsinut voittoja ja säilyttänyt kärkipaikkansa sarjataulukossa.

Tänään tiistaina Lukko kohtaa Raumalla Vaasan Sportin. Lukko jatkaa kotikaukalossa: keskiviikkona vastaan asettuu Pelicans ja perjantaina Porin Ässät. Kova viikko päättyy lauantaina vieraskamppailuun Tampereen Ilvestä vastaan.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Lukon pelaajisto aloittaa viikon terveenä, Repo tuo tuoreita jalkoja kokoonpanoon – koronatartunnasta kärsinyt kolossi palaa Sportin kokoonpanoon Raumalla

Vain tilaajille Eikö kokovisiiri ehkäisekään vastustajien karanteeneja? – "Jos akvaarioa ei olisi ollut, tilanne olisi ilmiselvä: SaiPa olisi karanteenissa"

Vain tilaajille KOLUMNI: Pekka Virran työ on julkista, mutta hänen terveysasiansa eivät silti ole – mikäli hän ei itse niin halua

Vain tilaajille Erik Hämäläinen ei yritä muuttua Pekka Virraksi tai matkia häntä – "Omana itsenäni hoidan hommia"