Naista väkivaltaisesti Raumalla kohdelleen kolmikon miesjäsenistä toista syytetään asuntoon tunkeutumisesta ja velan perimisestä väkivallalla

Naista taas syytettiin osallisuudesta ryöstöön vuonna 2020, mutta syyte hylättiin.

| Päivitetty

Kaksi miestä ja yksi nainen vangittiin poliisin vaatimuksesta alkuviikolla. Heitä epäillään törkeästä ryöstöstä, törkeästä vapaudenriistosta ja törkeän pahoinpitelyn yrityksestä. Kuvituskuva.

Raumalla naiseen kohdistetuista väkivallanteoista epäillyistä kolmesta henkilöstä yhtä syytettiin maaliskuussa kahdesta perusmuotoisesta ja yhdestä törkeästä kotirauhan rikkomisesta sekä pahoinpitelystä. Asian käsittely Satakunnan käräjäoikeudessa on kesken, ja tuomio asiasta annetaan ensi viikolla.

Kolmikkoa epäillään huhtikuussa Raumalla tapahtuneista törkeästä vapaudenriistosta, törkeästä ryöstöstä ja törkeästä pahoinpitelyn yrityksestä. Poliisi epäilee heidän pakottaneen naisen väkivalloin autoon ja anastaneen tältä omaisuutta käyttämällä väkivaltaa tai sen uhkaa.

Kolmea epäillään törkeistä rikoksista Raumalla – uhri muun muassa pakotettiin väkivaltaa käyttämällä autoon

Kolmikon vuonna 1997 syntynyt miesjäsen tunkeutui erään miehen asuntoon kolme eri kertaa elo–syyskuussa 2022.

Tämän jutun tiedot perustuvat syyttäjän haastehakemuksessa esittämiin teonkuvauksiin. Miestä ei ole siis vielä tuomittu teoista, eikä oikeus ole arvioinut, ovatko teot todella tapahtuneet ja missä määrin.

Tunkeutui asuntoon periäkseen velkaa

Syytteen mukaan elokuun 2022 aikana mies tunkeutui toisen miehen asuntoon avaamalla oven lukon veitsellä. Hänen tarkoituksensa oli syyttäjän mukaan periä velkaa.

Syyskuun alussa mies tunkeutui jälleen oikeudettomasti asuntoon. Hän on soittanut ovikelloa, hakannut ovea ja käskenyt huutamalla asukasta avaamaan asunnon oven.

Asukas ei avannut ovea, jolloin mies avasi oven taas veitsellä.

Syytetty mies huomasi sohvapöydällä 180 euroa käteistä rahaa, jonka hän otti itselleen. Asukas sanoi miehelle, ettei hän voi toimia näin ja että hän ilmoittaa seuraavasta kerrasta poliisille.

Löi ja potki maassa makaavaa

Mies teki tämän jälkeen asukkaalle ruumiillista väkivaltaa ja sanoi, ettei tämä saa sotkea poliiseja asiaan. Hän uhkasi asukasta sanomalla, että tälle "käy huonosti" ja että seuraavalla kerralla hän tulee moottorisahan kanssa.

Ruumiillinen väkivalta tarkoitti syyttäjän mukaan voimakasta avokämmenlyöntiä pään alueelle, vaatteista kiinni ottamista ja lattialle heittämistä. Lattialla maannutta miestä hän löi ja potki kengät jalassaan pään ja ylävartalon alueelle.

Väkivalta toi syytteen pahoinpitelystä.

Syyttäjä vaatii miehelle teoista ehdotonta vankeusrangaistusta.

Miehellä on lisäksi taustallaan huumausainerikos. Hän piti hallussaan ja myi muun muassa Subutex-tabletteja ja amfetamiinia Raumalla vuonna 2020.

Raumalaismies valitti huumetuomiostaan hovioikeuteen – vankeusrangaistus lyheni

Naisen ryöstösyyte hylättiin

Myös seurueen vuonna 1996 syntynyttä naisjäsentä on syytetty Satakunnan käräjäoikeudessa ryöstöstä. Syyte luettiin keväällä 2022.

Syyttäjän mukaan nainen ja kaksi miestä menivät erään naisen Raumalla sijaitsevaan asuntoon ja anastivat tältä kolme muovipussillista vaatteita käyttämällä henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa.

Tilanne vaikuttaa käräjäoikeuden tuomion perusteella olleen sekava. Asunnossa asunut nainen väitti toisen miehistä huitoneen häntä päähän, minkä jälkeen nainen puri tätä olkapäähän.

Vapaudenriistojutussa epäilty nainen piti syyttäjän mukaan asukasta maassa yhdessä toisen miehen kanssa.

Oikeus katsoi, ettei tekoa ole pidettävä rikoslain tarkoittamana pahoinpitelynä. Lievänä pahoinpitelynäkin teko olisi ollut vanhentunut, sillä tekoajankohdasta haastamiseen ehti kulua yli kaksi vuotta.

Myös ryöstöön syyllistyminen jäi oikeuden mukaan näyttämättä toteen.

Käräjille mentäneen kesällä

Tässä kuussa tapahtuneista teoista epäillään vuonna 1997 syntyneen miehen ja vuonna 1996 syntyneen naisen lisäksi vuonna 2002 syntynyttä miestä.

Käräjäoikeus vangitsi kaikki kolme henkilöä todennäköisin syin epäiltyinä.

Syytteen noston määräpäiväksi asetettiin kesäkuun alkuun.

Mikäli epäillyt ovat syytteen noston aikaankin vangittuina, tulee käräjäoikeuden käsittely järjestää kahden viikon sisällä siitä.

Jos syyte nostetaan, tullaan oikeutta vapaudenriistojutun osalta käymään siis todennäköisesti kesän aikana. Mahdollisen syytteen myötä tapahtumista tultaneen saamaan lisätietoja.

Länsi-Suomi jatkaa tapauksen seuraamista.

Juttua muokattu 27.4.: Mies on syntynyt vuonna 1997 ja nainen vuonna 1996, ei toisinpäin, kuten jutussa alun perin virheellisesti väitettiin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut