Veljentyttärensä pakkopalautusta Raumalta Turkkiin yrittänyt turkkilaismies nyt syytteessä ihmiskaupasta – teetti veljentyttärellään pakkotyötä ja erehdytti yrityskaupalla

Syytetty tuomittiin aiemmin viikolla lähestymiskieltoon uhriaan kohtaan.

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa käsitellään tapausta, jossa turkkilaisen vuonna 1962 syntyneen miehen epäillään syyllistyneen ihmiskauppaan tai vaihtoehtoisesti törkeään kiskontaan.

Syytetyn epäillään käyttäneen veljentyttären riippuvaista ja turvatonta asemaa hyväksi Uudessakaupungissa vuosina 2017–2019.

Syytetyn eli uhrin sedän väitetään erehdyttäneen uhriaan ostamaan 99 prosenttia Uudessakaupungissa sijainneen ravintolan osakkeista 15 000 euron hintaan.

Näennäisen yrityskaupan jälkeen velkasuhteeseen jäänyt uhri oli joutunut työskentelemään ravintolassa ilmaiseksi, sillä syytetyn mukaan uhri oli ravintolan työnantaja ja omistaja.

Todellinen työnjohtovalta säilyi kuitenkin syytetyllä eikä uhri saanut yritystoiminnan tuottoa käyttöönsä.

Yrityksen toiminta on sittemmin lakannut.

Syyttäjä vaatii ihmiskaupasta ehdollista vankeusrangaistusta tai vaihtoehtoisesti törkeästi kiskonnasta sakkorangaistusta.

Oikeutta käyty aiemminkin

Syyttäjä katsoo miehen ottaneen veljentyttären määräysvaltaansa ja voineen vaikuttaa tämän vapaa-ajan käyttöön. Naisen alisteinen asema on syyttäjän mukaan konkretisoitunut pakkopalautusyritykseen lokakuussa 2019.

Tuolloin Satakunnan käräjäoikeuden käsittelemässä syytekokonaisuudessa oli kyse tapahtumaketjusta, jossa mies lähti pakkopalauttamaan veljentytärtään Turkkiin Raumalta lokakuussa 2019.

Mies rikkoi veljentyttärensä puhelimen ja retuutti tätä hiuksista. Uhri onnistui karkaamaan mieheltä vasta Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Tuolloin käräjäoikeus ei tuominnut turkkilaismiestä vapaudenriistosta, vaan ainoastaan vahingonteosta ja pahoinpitelystä.

”Pakkopalautusjuttua” käsiteltiin viime vuonna hovioikeudessa, jossa myös vapaudenriistosyyte tuli toteen näytetyksi. Länsi-Suomi ei ole aiemmin kertonut hovioikeuden viime vuonna antamasta tuomiosta, joka on saanut jo lainvoiman.

Aiemmin tällä viikolla 23. lokakuuta Satakunnan käräjäoikeus antoi puolestaan päätöksen lähestymiskiellosta.

Lähestysmiskieltohakemuksessa uhri kertoo turkkilaismiehen uhanneen tappaa uhrin ja tämän lapsen.

Satakunnan käräjäoikeus määräsi, ettei turkkilaismies saa vuoteen lähestyä uhria eikä tämän lasta eikä oleskella heidän kodin tai uhrin työpaikan läheisyydessä.

Oikeus antaa tuomionsa ihmiskauppajutussa myöhemmin. Länsi-Suomi uutisoi, kun tuomio julkistetaan.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut