Viikon varrelta: Logistikaksen nimi vaihtui – vanha isäntä Ari Salmi jäi sivuun

Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen (kok.) oli opiskelijana perustamassa Järkivihreät-yhdistystä, joka kannatti ydinvoimaa ympäristösyistä. Mykkänen muisteli olleensa tuolloin osoittamassa mieltään OL3:n luvan puolesta.

| Päivitetty

Toni Brigatti (oik.) jatkaa Logentiksi muuttuneen yhtiön toimitusjohtajana. Logistikaksen perustaja Ari Salmi jäi sivuun ja keskittyy muihin bisneksiin.

Suvella uutisoimme, että ruotsalainen logistiikkayhtiö ostaa raumalaisen Logistikaksen. Nyt vaihtui myös nimi Logentiksi.

”Onhan se meille iso muutos, kun yrityksen perustanut Ari Salmi jää toiminnasta sivuun. Tähän asti on oltu vähän kuin Arilla töissä. Itsekin tein 20 vuotta Arin kanssa tiiviisti hommia”, kertoo Logent Oy:n toimitusjohtaja Toni Brigatti.

Hän lisää heti perään, että hyvissä väleissä ollaan. Logent on muun muassa edelleen Salmen vuokralaisena Hakunintiellä.

Logistikaksen pääomistaja oli viime vuodet Sievi Capital (KH Group), mutta Salmi, Brigatti ja hallituksen jäsenet omistivat vielä kukin siivun. Toimitusjohtajana jatkava Brigatti kertoo sijoittaneensa itse emoyhtiöön.

”Liiketoimintamme on vahvassa kasvussa. Tänä vuonna teemme ennätystuloksen. Nyt olemme tosi ison pohjoismaisen logistiikkayhtiön Suomen toimija. Logentilla on Ruotsissa mielenkiintoisia asiakkaita, esimerkiksi Saabin hävittäjien logistiikka on ulkoistettu Logentille. Vaativassa ympäristössä ollaan, mutta kyllä meilläkin on heille annettavaa”, sanoo Brigatti.

Suvella kerroimme myös Rauman Energian brändiuudistuksesta. Jutussa mainittiin, että kaupungin energiapuulaaki aloittaa Anna kiven kiertää -kampanjan syksyllä. Tarkoitus on nostaa esille ihmisiä, jotka levittävät hyvää fiilistä Raumalla.

Hyvä idea, tuskin koskaan kehumme tarpeeksi toisiamme.

Hyvä valinta on myös kiven ensimmäinen saaja.

Toni ”Protoni” Järvinen pyörittää Poroholman Rantataloa, joka on omaleimainen baari Otanlahden pohjukassa. Rantatalo on yksi Rauman suosituimmista Instagram-maisemista.

Ensimmäinen kivitetty: Toni Järvinen.

Syksyllä uutisoimme Keskuspuiston uudistumisesta. Puiston kehittämiseksi löytyi erinomainen idea, kun Lukko-säätiön lahjoittama tekojää sijoitetaan Parpansalin sijaan Keskuspuistoon.

Lukko-säätiön puheenjohtaja, kunnallisneuvos Vesa Heino, oli niin sanotusti liekeissä esitellessään hanketta viime viikolla eräässä tilaisuudessa. Syystäkin. Tekojäästä Rauma saa uuden vetonaulan niin paikallisille kuin lähialueen väelle. Vertailukohtana mieleen tulee Pelle Hermannin leikkipuisto, joka ainakin takavuosina houkutteli lapsiperheitä Poriin.

Mikäli Länskärin uutinen jäi otsikon selaamien tasolle, niin suosittelen jutun lukemista. Säätiö ja kaupunki eivät ole tekemässä tavallista tekojäärataa kaukaloineen. Jääkiekkoa ei Keskuspuistossa pelata.

Paikka on mitä mainioin, ydinkeskustassa, ympärillä ravintoloita ja kahviloita.

Syksyllä julkaisimme myös Rauman Lukko Oy:n puheenjohtaja Janne Mokan haastattelun, jossa avattiin suunnitelmia Äijänsuon urheilukeskuksen kehittämisestä. Kiekkoseuran pomona Mokka puhui lähinnä vuosimallin 1970 jäähallin, Kivikylän Areenan, seuraavasta laajennuksesta ja remontista. Sitä kaupungin kanssa pohjustetaan hyvässä hengessä.

Äijänsuon jalkapallostadionin huoltorakennus purettiin jo vuosia sitten. Muistaakseni puolen miljoonan euron määräraha uuden rakentamiseksi on keikkunut Rauman budjeteissa siitä lähtien. Päätöstä on lykätty muun muassa jäähallihankkeen takia. On palloteltu ajatusta pukuhuoneiden ja sosiaalitilojen sijoittamisesta jäähallin futiskentän puoleiselle sivulle.

Äijänsuon jalkapallostadion.

Nyt kuulemma vallalla on ajatus, että futiskentän huoltorakennus tehtäisiin kuitenkin omanaan. Mielestäni paras paikka sijoituspaikka on siinä tapauksessa meren puoleisessa päädyssä. Uusi rakennus muuttaisi samalla jalkapallokentän enemmän stadionin omaiseksi.

Viime viikolla kerroimme Olkiluoto 3:n vihkiäisistä. Hieno hetki koettiin, kun TVO:n toimitusjohtaja Jarmo Tanhua juhlan loppupuolella julisti: OL3 is ready. Juhlien kieli oli englanti, koska kutsuvieraiden joukossa oli aika paljon kansainvälistä väkeä. Pari ranskalaista ministeriäkin.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen sanoi, että Suomen hallitus haluaa maahan lisää ydinvoimaa, koska tavoitteena on tehdä Suomesta puhtaan energian suurvalta. Sen toivotaan johtavan isoihin vetyyn perustuvan teollisuuden investointeihin.

Mykkänen on ajanut OL3:a alusta lähtien. Jopa niin paljon, että hän opiskelijana oli perustamassa Järkivihreät-yhdistystä, joka kannatti ydinvoimaa ympäristösyistä. Mykkänen muisteli olleensa tuolloin osoittamassa mieltään OL3:n luvan puolesta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut