Katso mitä juttuja tänä vuonna luettiin: listalle nousivat Eurajoen surma, uponnut alus, pöllömysteerit ja laittomat aurinkoahvenet

Länsi-Suomen luetuimpien kärjessä oli monia yllätyksiä.

Poliisiuutiset, rikokset ja onnettomuudet ovat vuosittain luetuimpien listojen kärkipaikoilla. Vuosi 2023 ei tehnyt poikkeusta tähän, sillä Länsi-Suomen nettisivuilla eniten liikennettä keräsi Eurajoella tapahtuneen tragedian uutisointi. Lea Leikarin tapauksen ratkeamisuutinen nousi vuoden luetuimmaksi. Aiheesta tehtiin tilaajille myös laaja erikoisartikkeli yhteistyössä Satakunnan Kansan kanssa.

Rauman seudulla sattuneet kuolonkolarit nousivat myös luetuimpien listalle. Lokakuussa valtatie 12:n varrella sattui kuolemaan johtanut onnettomuus. Joulukuussa henkilöauton kuljettaja menehtyi Pyhärannassa nokkakolarissa raskaan ajoneuvon kanssa.

Myös nämä kiinnostivat lukijoita:Poliisi pysäytti auton, mutta kuskin paikalla ei istunut ketään – hetkeä aiemmin partio oli todistanut alaikäisen autoilijan hämmentävää tuolileikkiä (ls24.fi)

★ Syyte: Raumalainen pizzeriayrittäjä hävitti yhtiön omaisuutta ja maksatti yksityiskuluja yhtiön rahoilla ennen konkurssia ja jätti liiketapahtumia kirjaamatta – hyötyi yli 60 000 euron edestä (ls24.fi)

★ Laaja erikoisartikkeli: Lea Leikari avasi oven ollessaan puhelimessa ystävänsä kanssa – yöllä hänen elämänsä päättyi pieneen metsälampeen (ls24.fi)

Henkilöjuttuja Atlantilta Posellin edustalle

Tunnetut henkilöt kiinnostavat lukijoita aina. Vuoden luetuimman henkilöjutun listalla kärkeen nousi viime hetkillä artikkeli paikallisesti tunnetun henkilön epäonnisesta matkasta vaalitilaisuuteen. Tilaajille tarjotussa jutussa paikallisesti tunnettu poliitikko Jyrki Santala avasi seikkaperäisesti sitä, miten käy, kun talviliukkaat yllättävät.

Lukijat seurasivat Länsi-Suomen välityksellä myös raumalaisen Jari Saarion soutu-urakkaan Atlantin yli ja takaisin. Saarion paluu-uutinen keräsi kiitettävän määrän silmäpareja näyttöjen ääreen. Länsi-Suomi sai Saarioon yhteyden jo huhtikuussa, kun mies oli kääntöpaikalla Karibian Antigualla. Lue tästä tilaajajuttu.Vuoden luetuimpia henkilöjuttuja:★ Jyrki Santala oli matkalla Alexander Stubbin vaalitilaisuuteen Raumalla, kun kohtalo puuttui peliin – nyt mies makaa Tyksin neurokirurgisella osastolla (ls24.fi)★ Syväraumanlahti karaisi Atlantin yli soutaneen Jari Saarion – raumalaissyntyinen yksinsoutaja oli Rauman-vuosinaan pussikaljavarkaiden kauhu (ls24.fi)★ Raumalaisen Jouko Lehtimäen pitkäaikainen unelma toteutui – Nyt hän alallaan Rauman ainoa ja harvinaisuus Suomessakin (ls24.fi)

Liike-elämässä lopettamispäätöksiä ja uusia alkuja

Vuoteen 2023 mahtui useita liike-elämän vaihdoksiin liittyviä uutisia. Näistä yksi tuoreimpia oli Rauman Sinkokadulle nousevan kaupan vetäjäpestaus. Kauppaa alkaa pyörittää Eurassa kunnallispolitiikastakin tuttu Eveliina Perälä, hänen taustansa ja tarinansa kiinnosti myös Länsi-Suomen lukijoita. Luettu oli myös Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan yllättävä toimitusjohtajavaihdos.

Listan luetuimmaksi nousi kuitenkin uutinen perinteikkään raumalaisen Luxcenterin loppuunmyynnistä. Tilaajille tarjotussa jutussa hifi-kauppias Merto Hella kertoi seikkaperäisesti, miten päätös syntyi.

★ Todella perinteikäs raumalaisyritys sulkee ovensa: "Kyllähän se haikealta tuntuu, kun hommalle painetaan piste" (ls24.fi)★ Jälleen yksi perinteikäs myymälä lopettaa Raumalla: "Kaupunkimaisemissa olimme ehkä sortimentiltamme vähän pieni" (ls24.fi) ★ TV:stäkin tuttu raumalainen huoltoasema saa uudet omistajat – näin he kommentoivat suunnitelmiaan

Ympäristö ja luonto: puheenaiheina ahvenet

Kuka istutti laittomasti aurinkoahvenia Vermuntilaan? Tätä mysteeriä Länsi-Suomi lähti selvittämään useamman jutun sarjassa. Aurinkoahvenien tarina kiinnosti tilaajia runsaasti.

★ "Niitä on siellä lampi täynnä" – Aurinkoahventa on levitetty luontoon jo Raumallakin (ls24.fi)★ Vermuntilan aurinkoahvenallas pumpataan tyhjäksi – Rauman Murske: "Nyt pitää selvittää, kuka alueella oikein on häärännyt" (ls24.fi)★ Vermuntilan aurinkoahvenille koittaa loppu: kaloilla edessä kylmä kohtalo (ls24.fi)

Vuoden luetuimpien luontojuttujen joukkoon nousi myös merimetsojen vaikutuksesta Rauman vesien ahvenkantaan kertonut tilaaja-artikkeli. Lue se tästä: ★ Raumalta pyydetty ahven alkaa olla harvinaisuus: "Merimetsokantojen kasvun myötä kalastusedellytykset ovat hankaloituneet paljon" (ls24.fi)

Pöllöistä ja prätkäreissusta hyvän mielen juttuja

Moni hyvän mielen juttu nousi vuoden luetuimpien joukkoon. Timo Aaltosen ja Sirpa Stenroosin moottoripyörämatka halki Amerikan oli yksi niistä.

★ Raumalainen merikapteeni hämmästyi Texasissa: näki vieraskirjassa Raumalta tutun nimen ja päätti soittaa heti – elämänkumppanin kanssa tehty roadtrip kulki tarunhohtoisella valtatiellä (ls24.fi)

Lokakuussa poliisin pahnoille päätyneestä pöllöstä tuli ihan valtakunnan tason julkkis. Tapittajaksi nimetty putkapöllö seikkaili Länsi-Suomen jutuissa useaan otteeseen, ja järjestäen ne kiinnostivat myös lukijoita.

Poliisilla mielenkiintoinen kiinniottotehtävä Raumalla: "Yritti syödä yhden partion jäsenistä" – katso kuvat (ls24.fi)★ Katso kuvat: Näin Rauman putkapöllö viihtyy uudessa kodissaan – lukijan kysymykseenkin löytyi vastaus (ls24.fi)Rauman putkapöllöstä tuleekin porilainen – tämän vuoksi Tapittajaksi nimetyn julkkispöllön vapautussuunnitelma muuttui (ls24.fi)

Poliisin hoiviin päätyi myös toinen siivekäs, kun Raumalla pelastettiin lyhyen ajan sisään kaksikin hiiripöllöä.

Rauman poliisiasema sai jälleen lentävän asiakkaan (ls24.fi)★ Poikkeuksellinen pöllömysteeri: Raumalle kuukahtaneet saattoivat lähteä samasta pesästä – palaavat luontoon lähipäivinä (ls24.fi)★ Katso, miten pirteäksi kuntoutunut hiiripöllö lentää takaisin luontoon – toisen kohtalo oli surullisempi (ls24.fi)

Tutkiva journalismi vetosi tilaajiin

Keskeisellä paikalla Rauman keskustassa sijaitsevalla huoltoasematontilla on ollut vuoden verran hiljaista. Tuskinpa mustia ikkunoita vilkaiseva ohikulkija osaisi arvata, että kiinteistöllä on yhteyksiä aina Euroopan rajoille Gibraltarille ja Israeliin asti.

Näin alkaa Länsi-Suomen artikkeli Karjalankadun huoltoasematontista. Tutkivan journalismin artikkelia kiittelivät myös tilaajat, sillä juttu nousi kategoriassaan yhdeksi vuoden luetuimmaksi.★ Rauman tyhjällä huoltoasemalla mielenkiintoinen kytkös veroparatiiseihin – näin omistaja kommentoi suunnitelmia (ls24.fi)★ Raumalaislähihoitajat hämmästyivät: palkkanauhasta napsaistiin ilmoittamatta lähes sata euroa – näin vastaa hyvinvointialue perusteettomien etujen perintään (ls24.fi)

Kuvakoosteissa kiinnostavat tutut kasvot

Tutut kasvot ja nostalgiset muistot kiinnostavat. Kuvagalleria Runtsan kiertämisestä nousi vuoden luetuimpien juttujen joukkoon ja oli myös vuoden luetuin kuvakooste.

Tässä vuoden luetuimmat kuvakoosteet:★ KUVAGALLERIA: Tuttuja kasvoja, pussikaljaa ja nuoruusmuisteloita – runtsa veti väkeä jonoksi asti (ls24.fi)Syysmyräkkä laittoi myrskybongarit kameroineen liikkeelle – katso kuvakooste upeista myrskykuvista! (ls24.fi)★ Katso kuvat Rauman omasta muotigaalasta – Sparkling Night säkenöi lauantaina ennätysyleisölle (ls24.fi)★ Katso vaikuttava kuvagalleria ja videot: Länsi-Suomi kävi kurkistamassa, miltä Joulevangeeljumin kenraaliharjoituksissa näytti (ls24.fi)

Puheenaiheina kauppakeskushanke ja uponnut ravintolalaiva

Perinteikkääseen kauppakeskus Potkuriin avannut Normal ja vuodenvaihteessa tuleva Espresso House nostivat Raumalla jälleen keskustelun uudesta kauppakeskushankkeesta. Länsi-Suomi viritti aiheesta kyselyn, johon vastasi yhdessä viikonlopussa yli 1500 lukijaa.

★ Raumalainen Janina on menettänyt uskonsa kauppakeskukseen ja tilaa vaatteensa lapsiperhearjessa netistä: "Pitäisi löytää oikeat liikkeet" – LS:n kysely paljastaa, että enemmistö haluaa keskuksen kaupunkiin yhä (ls24.fi)

★ Kansainvälinen ketju kyllästyi odottamaan kauppakeskusta Raumalle – "Tuo on pitkän aikaa kaupungin paras paikka" (ls24.fi)

Pääkirjoitus: Kauppakeskuksella alkaa olla jo kiire (ls24.fi)

★ Katso kuvat: Kauppakeskushankkeen kolmetoista epäonnen vuotta: näin kaikki on edennyt – ”Salaliittoteoriat ovat ihan oma lukunsa” (ls24.fi)

Yksi syksyn puheenaiheista oli Poroholmassa rantaveteen uponnut ravintolalaiva Gerda. Uppoaminen, sen syyt ja seuraukset kiinnostivat lukijoita niin paljon, että kokonaisuus nousi vuoden luetuimpien puheenaiheiden joukkoon. Eikä kiinnostus Gerdaa kohtaan jäänyt vain kaupungin rajojen sisälle, vaan Länsi-Suomen toimitukseen otettiin useaan otteeseen yhteys Ruotsin Gävlestä asti.

Riku Räsänen: Gerda on pakko purkaa, ja nyt se sopii vakuutusyhtiöllekin – "Ei ole mitään mahdollisuuksia nostaa ja kunnostaa" (ls24.fi)

Kuvat: Yleisöäkin oli paikalla, kun purjealus Gerdan purkutyöt alkoivat (ls24.fi)

★ Gerdan upotus olisi pitkä prosessi – Räsänen: Meille sopisi oikein hienosti (ls24.fi)

★ Makea vesi upotti Gerdan mereen – elokuun myrsky ja yksi liitin paljastumassa ravintolalaivan uppoamisen syyksi (ls24.fi)

★ Länsi-Suomen toimittaja haluttiin suoraan radiolähetykseen Ruotsissa, koska Raumalla uponnut ravintolalaiva kiinnostaa niin kovasti (ls24.fi)

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut